Webinar: Microsoft 365 en de AVG

Webinar: Microsoft 365 en de AVG

Tegenwoordig is er een breed scala aan clouddiensten, waarmee het voor ieder bedrijf mogelijk is om basis werkplekvoorzieningen aan de medewerkers ter beschikking te stellen.

Omdat iedere organisatie, groot of klein, aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet voldoen, is het van belang dat de werkplekvoorzieningen daarin faciliteren.

Lees meer ...
Teams, Stream en DLP

Teams, Stream en DLP

Microsoft 365 biedt de mogelijkheid om een Teams meeting op te nemen en op te slaan om later terug te kijken. Dit is erg handig als er deelnemers zijn die op het moment van het overleg niet beschikbaar zijn om het overleg bij te wonen. Het is goed om je te realiseren dat de beveiliging dan wel wat aandacht nodig heeft!

Lees meer ...
Gevolgen van Corona

Gevolgen van Corona

In januari 2020 werd door de World Health Organisation (WHO) gemeld dat er een virus was geconstateerd waarvoor toen nog geen vaccin beschikbaar was: het Corona-virus (Covid-19). In februari werd er melding gedaan van de eerste gevallen in Europa en uiteindelijk zijn er ook besmettingen in Nederland geconstateerd.

Lees meer ...
Het gemis in de AVG

Het gemis in de AVG

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG is ontworpen om degenen wiens gegevens verwerkt worden aan het roer te zetten en te ondersteunen bij het stellen van de eisen. Toch lijkt dat niet voor alle aspecten te zijn gelukt.

Lees meer ...
De grootste valkuil bij uitbesteden en cloud

De grootste valkuil bij uitbesteden en cloud

Uitbesteden en het gebruik van cloud oplossingen heeft veel voordelen. Vanwege schaalbaarheid en schaalvoordelen is het vaak goedkoper én flexibeler dan het in eigen beheer houden van de IT-oplossingen. Beveiligingsmaatregelen die voor afzonderlijke organisaties niet kostendekkend zouden zijn worden ineens bereikbaar doordat de kosten ervan kunnen worden doorberekend aan meerdere klanten. Per klant zijn de kosten van deze maatregelen dan een fractie van de totale investering.

Lees meer ...
Telewerken is gewoon werken

Telewerken is gewoon werken

Waarom spreken we nog steeds van ‘telewerken’? De term doet vermoeden dat telewerken een bijzondere vorm van werken is. Vandaag de dag is het echter niet meer vreemd dat medewerkers op een andere locatie werken dan in het bedrijfspand. Het (toenmalige) ‘nieuwe werken’ is nu gewoon ‘werken’ en ‘mobile devices’ zijn geen bijzondere categorie meer. De werkomgeving verandert. Wanneer gaan de information security professionals hier nou eens op anticiperen?

Lees meer ...
Zin en onzin van password managers (deel 1)

Zin en onzin van password managers (deel 1)

Automatisering maakt meer en meer onderdeel van ons dagelijks leven. Zowel zakelijk als privé maken we steeds meer gebruik van computers en systemen. En voor ieder van die systemen wordt aan je gevraagd om een uniek wachtwoord te bedenken en te onthouden. Dat wachtwoord heb je vervolgens nodig om toegang te krijgen tot een systeem. Al met al gebruik je erg veel wachtwoorden en is het bijna onmogelijk om die allemaal te onthouden.

Er zijn allerlei manieren om deze wir-war aan wachtwoorden te kunnen bolwerken. Niet alle manieren zijn even veilig.

Lees meer ...