Wij helpen uw risico's beheersen

Teams, Stream en DLP

Microsoft 365 biedt de mogelijkheid om een Teams meeting op te nemen en op te slaan om later terug te kijken. Dit is erg handig als er deelnemers zijn die op het moment van het overleg niet beschikbaar zijn om het overleg bij te wonen. Het is goed om je te realiseren dat de beveiliging dan wel wat aandacht nodig heeft!

In een dergelijk overleg kan namelijk gevoelige informatie worden besproken. Bijvoorbeeld een beoordelingsgesprek tussen een manager en zijn werknemer, een teammeeting waarin sales en klanten worden besproken of een voortgangsgesprek waarin scholieren of cursisten worden besproken.

Als Data Loss Prevention (DLP) op jouw Microsoft 365 tenant is geconfigureerd verklein je de kans dat (persoons-) gegevens in verkeerde handen komen. Als in een bestand gegevens voorkomen waarvan in een zgn. policy is bepaald dat deze niet mogen worden gedeeld, kan het verzenden ervan worden geblokkeerd. Ook kan DLP zo worden ingesteld dat het bestand wel kan worden verzonden, maar dat degene die het wil versturen en/of een security administrator een melding krijgt.

Je zou verwachten dat gevoelige informatie die wordt besproken in een in Stream opgeslagen Teams overleg ook gedetecteerd zou worden door Microsoft’s DLP.

Opnames die in Stream worden opgeslagen vallen nog niet automatisch onder de DLP policies. Dit bestand dient handmatig te worden gemarkeerd met een {Classificatie Label}. 

 

Gerelateerde diensten
Cloud Risico Analyse
Awareness Campagne
IT Risk Assessment
Recente artikelen
SBOM startersgids

SBOM is een afkorting voor ‘Software Bill Of Materials’. Het is een lijst van componenten die een (cloud-) leverancier gebruikt

Lees meer »